Content

Herbata z konopi przygotowywana jest jako regularny napar z młodych kwiatów konopi. Te kwiaty zawierają oprócz kannabidiolu (CBD) także inne cenne kannabinoidy. Jednak najcenniejszym z nich jest CBD, co również stwierdzono w Wikipedii:

Kannabidiol (CBD) jest jednym z co najmniej 113 aktywnych kannabinoidów zidentyfikowanych w konopiach indyjskich. Jest to ważny fitokanabinoid, stanowiący do 40% ekstraktu roślinnego. Uważa się, że CBD ma szeroki zakres potencjalnych zastosowań medycznych - ze względu na doniesienia kliniczne wykazujące brak skutków ubocznych, w szczególności brak psychoaktywności (jak to zwykle wiąże się z THC) i brak zakłóceń w kilku psychomotorycznych procesach uczenia się i funkcjach psychologicznych.

Ten koktajl kannabinoidów wpływa na receptory CB1 i CB2, jest rozprowadzany w naszym systemie neurologicznym i skalibrowany ich funkcja. Kannabinoidy ogólnie wpływają na układ endokannabinoidowy organizmu człowieka i przez to wpływają na podstawowe procesy ludzkie, takie jak sen, trawienie, procesy metaboliczne i odporność.

Z naszego doświadczenia wiemy, że herbata konopiana działa skutecznie przeciwko migrenom, cukrzycy typu I, utracie apetytu, problemom trawienia, chorobie Leśniowskiego-Crohna, arytmii serca i bezsenności. Jest również skuteczny przeciwko objawom stwardnienia rozsianego i innych chorób autoimmunologicznych.

Mtracking

Jak i z czego produkuje się żywność konopną?

Żywność z konopi jest w 100% naturalnym produktem pochodzącym ze spożywczego gatunku konopi siewnej, która nie zawiera THC. Ziarno roślin dostępne jest w naturalnej postaci, łuskane, jako olej tłoczony na zimno lub jako proteina (białko roślinne). Na herbatę zbieramy ręcznie młode kwiaty roślin.