Bruschetta z olejem konopnym
Bruschetta z olejem konopnym i łuskanym ziarnem konopi to pyszna i zdrowa przekąska, która posmakuje każdemu!
Bruschetta z olejem konopnym to idealny pomysł na smaczną i zdrową przystawkę! Jest nie tylko smaczna, ale i pełna wartości odżywczych.
Jak ją przygotować? Bardzo prosto!
Składniki (dla dwóch osób):
- 4 pomidory
- Chleb lub grzanki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju konopnego
- Garść bazylii
- Sól
- Nasiona konopi (do posypania)
Przygotowanie:
Należy drobno posiekać pomidory, doprawić je solą i wymieszać z bazylią. Zgnieść czosnek, dodać olej konopny i wszystko razem wymieszać. Pozostawić wszystko na 15-20 minut. Chleb, grzanki lub bułki należy podsmażyć, na lekko zarumienione nałożyć naszą gotową mieszankę. Na koniec doprawić solą, pieprzem i posypać nasionami konopi.
Smacznego!
